Hvorfor NFT kan blive en fremtid for boligindretning?

23. marts 2022

Hvad er en NFT? Det er et ikke-fungibelt, overførbart digitalt produkt, hvilket betyder, at det er unikt og uerstatteligt, på samme måde som et kunstværk.

Dette er anderledes end en fungibel genstand, såsom en pengeseddel. Af denne grund skal det være et udeleligt og sjældent aktiv, og dets værdi er baseret på, hvad det repræsenterer. Disse produkter ligner de billetter, du ville modtage i en forlystelsespark, der giver dig adgang til forskellige forlystelser.

NFT som kunst

En NFT, eller ikke-fungibel token, er en unik digital repræsentation af en vare – til vores formål et kunstværk. Det er beslægtet med et ægthedscertifikat eller et skøde, og det er optaget på en blockchain (mere om det et øjeblik). Typisk (glem kunst i et minut), repræsenterer en NFT noget i digital form, som du måske ikke tidligere havde tænkt på som et godt: Jack Dorseys første tweet, for eksempel, eller et klip med tv-optagelser fra en basketballkamp eller en pixeleret tegneserieabe i form af en jpeg.

NFT’er skabte overskrifter i marts, da et digitalt værk præget som en NFT af Mike Winkelmann, en grafisk designer, kunstner og animator, der går under betegnelsen Beeple, blev solgt hos Christie’s for mere end $69 millioner. Værket, kaldet “Everydays: The First 5000 Days” er en montage af digitale illustrationer, tegnefilm og skitser, som Winkelmann lavede på sin computer, én om dagen, i mere end 13 år.

Beeple var berømt blandt digitale kunstnere, men næsten ingen i kunstverdenen havde hørt om ham før salget. Budgivningen startede ved $100. Over en periode på uger blev den skubbet højere og højere op af flere kryptovaluta-iværksættere. NFT’er har allerede transformeret kunstverdenen, uanset om boomet fortsætter.

Fremtiden for NFT

NFT’er har gjort det muligt at eje et digitalt kunstværk. Det er derfor blevet nemmere at tilgå de værker og de er vokset i popularitet og derfor kan man få dem som hjemmedekorationer og kan matches din stilart i din boligindretning. NFT’er er både samler- og konceptkunst, der også er et landskab for vores drømme. En NFT-sofa kunne centrere en samling af ikke-fungible værker af kunstneren.

Der sker noget mærkeligt i onlinekunstens verden. Mange mennesker bliver usædvanligt begejstrede af tegneseriebilleder af aber, katte, pingviner, robotter, skeletter, anime-krigere, rumvæsener og spøgelser. Der er også en masse snak om disse ting, der gør folk til en formue og forstyrrer traditionelle kunstmarkeder. Fans af formatet hævder, at NFT’er repræsenterer en populistisk opstand mod traditionelle kunstverdenens gatekeepere og giver en indtægtskilde for digitale kunstnere, der aldrig havde “originale” kunstværker at sælge.

Den animerede NFT, i det væsentlige en avanceret GIF, af din komplicerede sofa kan slippes ind i ethvert virtuelt delt rum. De kan i fremtiden udvikles nok til at kunne blive vist på en digital skærm i dit hjem. Det kunne være på en computer eller en IPad, som du har stående.

Udviklingen af teknologi har eksploderet i de seneste år og da NFT´er er online kunst, kan teknologien udvikles til at kunne vise de specifikke kunstværker. Fordi teknologi og online aktivitet spiller en større og større rolle i vores liv, så kan fremtiden bringe en mere digitaliseret verden indenfor kunstverdenen og fortsætte den udvikling som NFT har gjort i vores verden.