Vil du hjælpe dit barn godt på vej i en bolig?

17. februar 2024

Det er efterhånden blevet meget populært, at man som forælder går ind og hjælper sit unge menneske på vej ud i det voksne liv via et boligkøb.

Det er det, der i daglig tale kaldes for et forældrekøb, og det dækker simpelthen over, at man som forældre investerer i for eksempel en lejlighed. I denne flytter ens søn eller datter ind, og der betales månedligt en fair husleje for logi.

Ofte betyder det en lavere husleje for det unge menneske, og udlejer er nok tit også en del lettere at forhandle med, når det er enten mor eller far, der sidder på den anden side af bordet.

En flytning med ro i maven

Mange unge mennesker vil gerne forsøge at stå på egne ben så tidligt som muligt. Men særligt når studierne efter gymnasietiden begynder, er det normalt at rykke teltpælene væk fra børneværelset. Det er tiden for selvstændighed og for at finde sin egen vej ud i det voksne liv. Og som forældre kan det være et stort skridt pludselig ikke at tage sig af sit barn på samme måde.

Mange forældre føler derfor en tryghed i at foretage et forældrekøb. På den måde er det sikret, at det unge menneske har et ordentligt sted at bo og betaler en husleje, der kan overkommes i det strenge budget, og der kan nok også tit gået en smule på kompromis. Læs mere her.

Den gode investering

Flere har i dag nogle flere midler at gøre godt med, og derfor kan et forældrekøb også være en rigtig god investering. Mens det unge menneske bor til leje, betales en stor del af det lån, der er lagt i køb af lejlighed, og det betyder, at man som forældre efter endt lejeperiode ofte befinder sig i en god situation i forhold til et salg.