Varmepumper der fungerer året rundt

31. januar 2024

Har I varmepumper i hjemmet eller overvejet, om det måske er noget, I vil til at investere i?

Det er en grøn og vedvarende energikilde, som mange vælger at kigge nærmere på for at spare nogle penge på varmeregningen. Til gengæld kræver det naturligvis også, at det altid fungerer. Hvis I har investeret i jordvarmeanlæg, kræver det, at det bliver løbende serviceret.

Hvis I vil kigge nærmere på service af jordvarmeanlæg, kan I finde det på hjemmesiden. Der er lovkrav om, at denne type anlæg skal serviceres minimum en gang om året. Her er det en fordel at handle ved en montør, der også tilbyder at udføre service, så I ved, at I får det gjort af kvalificeret personale, som kender alt til jeres varmeanlæg. Jordvarme er noget, der kræver en større investering at få implementeret i jeres hjem, men på sigt kan I virkelig spare penge.

Koordiner besøgende med naboen

Ved I, at der er flere på jeres vej, der ligeledes har jordvarme som jer? Det betyder også, at I er flere, der har brug for at få lavet serviceeftersynet – og hvis I kunne tænke jer at spare lidt penge, er det muligt at få gaderabat, hvis I får serviceret samtidig. Det kan altså give jer en besparelse, der er værd at tage med.

Hvis I stadig ikke er helt overbevist om, at varmepumper er det, der skal være jeres nye varmekilde, kan I prøve at kigge lidt nærmere på, hvad de hver især kan. Der er forskel på, om det er et jordvarmeanlæg, I kigger på, som kræver meget at montere, eller om det er en luft-til-luftvarmepumpe, der er mere simpel at få sat op, men til gengæld også kun kan opvarme et areal, der er noget mindre, end hvad jordvarmen kan klare. Det korte af det lange er, at de fleste sætter pris på en mindre varmeregning.