Hvorfor er bambus blevet så populært?

18. maj 2023

Har du også lagt mærke til, at både sengetøj, møbler og strømper nu fås i bambus hos dine lokale butikker?

Overordnet set er bambus et godt materiale til alt lige fra tekstiler til interiør, fordi bambus er et bæredygtigt materiale. Bambus gror nemlig hurtigt og udelukkende fra regnvand. Det vil sige, at der ikke bruges kunstig vanding til at gro bambus. Bambussen hives ikke op med roden men skæres blot over, så bambussen kan gro videre. Bambussen kommer i mange forskellige arter og størrelser, som kan bruges til forskellige formål. Der findes bambus, som gror helt op til 1 meter om dagen.

I denne artikel kan du læse om tre forskellige måder at bruge bambus på.

Bambus som dyne

Bambusdyner er fantastiske, fordi bambus har en god absorberingseffekt. Bambus er også et temperaturregulerende, antibakterielt og åndbart materiale. Det vil sige, at bambusdynen kan afhjælpe svedeture om natten samt holde dig varm, hvis du fryser. Derudover er bambusdynen allergivenlig, da materialet har antibakterielle egenskaber. Bambusdyner kan virke lidt tungere end fjer- og fiberdyner. En tungere dyne har en beroligende effekt på kroppen, så du kan opleve, at du har nemmere ved at falde til ro om natten med en bambusdyne.

Bambus som strømper

Bambusstrømper er et godt alternativ til bomuldsstrømper, fordi bambus har en bedre absorberingsevne. Dermed vil dine strømper forblive tørre og friske i længere tid. Bambusfibre er runde, hvilket gør tekstilet dejlig blødt mod din hud. Da bambus er et antibakterielt materiale, bliver strømperne ikke sure ligesom bomuldsstrømper kan blive. Af de samme grunde egner bambus sig også godt til undertøj, hvor du vil opleve en høj komfort i form af det bløde og tørre stof.

Bambus som gulv og møbler

Inden bambussen sættes i blød til for eksempel tekstiler er materialet hårdt og oplagt til at lave gulv og møbler med. Faktisk er bambus mere slidstærkt end andre træsorter til gulve og møbler. Derudover giver bambus et smukt natur-look i hjemmet. Bambus påvirkes mindre af luftfugtighed end andre typer træ, så møbler og gulve i bambus vil holde formen i længere tid. Bambus er også oplagt som bordplade i køkkenet, fordi materialet er modstandsdygtigt og kan tåle fugt og madlavning.