Udvidelse af Borre Knob bevarer autentisk stil med vinduer og døre fra Bøjsø

9. februar 2023

Konferencecenteret Borre Knob, beliggende ved Horsens Fjord, kan efter flere måneders omfattende renovering nu slå dørene op til stedets nye udvidelse.

Den tidligere naboejendom, der er et smukt, ældre stråtækt hus, rummer fire nye værelser, herunder en bryllupssuite, et mødelokale samt en portnerbolig. Omdrejningspunktet for renoveringen har været at forene et oprindeligt og tidssvarende udtryk med moderne funktionalitet, og i den forbindelse har Bøjsø leveret sine unikke koblede vinduer og døre til hele ejendommen.

Langs kystlinjen mellem Horsens og Vejle ligger konferencecenteret Borre Knob, der igennem mange år har dannet en smuk ramme om møder, konferencer, bryllupper, konfirmationer og runde fødselsdage. Og i løbet af de seneste måneder er stedet blevet endnu større. Efter længere tids renovering af stedets naboejendom kan man nu byde gæster inden for i den nye udvidelse med yderligere fire værelser, herunder en bryllupssuite med udsigt over Horsens Fjord ind mod byen. Udvidelsen rummer også et nyt mødelokale og en portnerbolig, så der altid kan være personale til rådighed på stedet.

Renoveringen af den stråtækte naboejendom med bindingsværk har haft ét centralt udgangspunkt; nemlig at værne om stedets oprindelige og æstetiske udtryk, men uden at gå på kompromis med husets funktionalitet:

– Bøjsø har leveret nye vinduer og døre til hele ejendommen, herunder både hoveddøre og terrassedøre ned mod vandet, så gæsterne nu også har adgang til værelserne udefra. Førhen var der ikke ens vinduer og døre i ejendommen, så udskiftningen til de nye vinduer og døre har i den grad bidraget til et ensartet og æstetisk flot udtryk, siger koncerndirektør Hans Schur, og tilføjer:

– Udover vi gerne har villet bibeholde udtrykket fra den oprindelige bygning og værne om de mange smukke detaljer, så er det også vigtigt – især for en ejendom, der ligger lige ned til kysten – at huset er modstandsdygtigt og kan holde blæsevejret ude. Bøjsøs vinduer og døre kombinerer både æstetik og kvalitet, og vi er meget tilfredse med det endelige resultat.

Bøjsø døre & vinduer har 50 års erfaring inden for koblede vinduer, hvor der værnes om det oprindelige håndværk i historiske og bevaringsværdige bygninger. Det er ligeledes koblede elementer, som Bøjsø har leveret til udvidelsen af Borre Knob:

– Borre Knob er et unikt sted midt i smukke, naturrige omgivelser, og den nye naboejendom, der har et særligt klassisk look, er med til at understrege stedets særlige stemning. Vi er derfor glade for, at vi har fået æren af at levere i alt 37 elementer i form af vinduer, hoveddøre og terrassedøre til den nye udvidelse, så husets oprindelige stil og udtryk bevares, lyder det fra Lasse Sørensen, administrerende direktør ved Bøjsø døre & vinduer, som fortsætter:

– Når en ejendom er placeret så tæt på vandet, stiller det særligt høje krav til kvaliteten af døre og vinduer. Her er vores koblede elementer den mest optimale løsning, da de indeholder en meget høj andel af kernetræ, som er utroligt stærkt og holdbart.

Foruden udskiftningen af vinduer og døre har ejendommen også indvendigt gennemgået en totalrenovering med blandt andet loft til kip.