10 indretningstips: gør din stue mere luksuriøs

15. oktober 2022

Det behøver ikke at være dyrt at skabe en luksuriøs stue. Med et par enkle tips kan du forvandle dit stue til et stilfuldt og indbydende fristed.

Her er 10 tips til at gøre din stue mere luksuriøs.

1. Belysningen er alfa og omega

En af de absolut vigtigste faktorer, i forbindelse med at skabe en luksuriøs stue, er belysningen. Gulvlamper giver en stemningsfuld belysning. Bordlamper og væglamper tilføjer et strejf af intimitet, og kan bruges til at fremhæve et bestemt møbel eller kunstværk. Men intet er bedre til at skabe en luksuriøs og indbydende atmosfære, end en velplaceret lysekrone eller pendellampe.

Du kan med fordel installere lysdæmpere, så du præcist kan kontrollere lysstyrken i rummet. Vær ikke bange for at blande forskellige typer belysning – med en smule kreativitet kan du forvandle din stue til et virkelig magisk rum.

2. Hæng kunstværker på væggene

Kunst spiller ligeledes en vigtig rolle, når du gerne vil skabe en luksuriøs atmosfære. Kunst kan formidle følelser samtidigt med det tilfører et strejf af elegance. Kig efter kunstværker, der er lavet af materialer som guld eller bronze. Disse metaller tilføjer en følelse af overdådighed og vil øjeblikkeligt løfte ethvert rum. En anden måde at skabe en luksuriøs atmosfære med kunst på er at vælge værker med rige farver og luksuriøse teksturer. Ved omhyggeligt at vælge de rigtige værker kan du skabe et elegant og sofistikeret rum, der helt sikkert vil imponere.

3. Gardiner kan gøre underværker

Gardiner er en af de nemmeste måder at give ethvert rum et mere eksklusivt præg. For at opnå et virkelig luksuriøst look bør du vælge gardiner, der falder helt ned til gulvet, og kombinere dem med dekorative bindebånd eller kvaster. Hæng dem derefter op på robuste stænger, der er monteret tæt på loftet, så det giver en illusion af høje eksklusive vinduer. Med dette simple tip kan du forvandle din stue til et elegant rum, der er en konge værdigt.

4. Tilføj planter til rummet

Hvis du ønsker at tilføje et touch af luksus til din stue, bør du overveje at tilføje nogle planter. Orkidéer er et særligt luksuriøst valg, og de findes i en lang række farver. En anden mulighed er at tilføje et træ til dit hjem. Træer kan få ethvert rum til at føles mere rummeligt og elegant. Hvis du ikke har meget plads, kan du overveje at tilføje et lille bonsai-træ. Uanset hvilke planter du vælger, vil tilføjelsen være med til at skabe en mere luksuriøs stemning.

5. Hæng et stort spejl op

Spejle får rum til at føles lysere og mere åbne. De kan også skabe en illusion af dybde og få et rum til at virke større, end det faktisk er. Når et spejl placeres strategisk, kan det være en enkel og effektiv måde at give din stue et mere luksuriøst udtryk.

6. Anvend materialer såsom fløjl, velour eller silke

Fløjl og silke er luksuriøse tekstiler, der giver en blød og behagelig følelse. De er ideelle til at bruge i stuer, hvor man ønsker at skabe en behagelig og afslappende atmosfære. Fløjl og velour kan anvendes på møbler som lænestole eller sofaer.

Almindelige stoffer som uld eller bomuld bliver hurtigt slidte, men fløjl kan holde i mange år. Det er dog vigtigt at huske på, at fløjl ikke tåler vand eller fugt. Silke er et andet luksuriøst materiale, du kraftigt bør overveje at anvende. Silketæpper kan tilføje en følelse af dramatik og luksus til ethvert rum.

7. Vær opmærksom på detaljerne

Det er vigtigt du sørger for, at alt dit interiør passer til hinanden og skaber et sammenhængende look. Alle, der nogensinde har forsøgt at indrette et rum, ved, at det kan være en udfordring at finde dele, der passer sammen. En for stor sofa kan få rummet til at føles trangt, mens et for lille bord kan virke malplaceret. Det gælder om at være opmærksom på detaljerne og vælge møbler, kunst, planter og belysning der skaber et sammenhængende udtryk i din stue.

Det første skridt er at vælge et farveskema. Beslut dig for to eller tre farver, som du gerne vil bruge i hele rummet, og vælg derefter møbler og tilbehør, der passer ind i disse farver. Når du har de grundlæggende elementer på plads, kan du tilføje mindre ting som puder, tæpper, planter, kunst med mere for at fuldende stilen. Med lidt omhyggelig planlægning kan du forvandle din stue til et stilfuldt og luksuriøst rum, der helt sikkert vil imponere dine gæster.

8. Brug neutrale farver som din grundpalet

Det kan være fristende at vælge prangende og levende farver. Der er dog flere grunde til, at du i stedet bør holde dig til neutrale farver. Først og fremmest er neutrale farver meget nemmere at arbejde med. De kan kombineres med en lang række andre farver, hvilket gør det nemt at skabe et sammenhængende look.

Hold sig til jordiske toner som beige, brun og grå. Nøglen er at bruge kvalitetsmaterialer og overflader, der tilføjer tekstur og interesse. Træ og metal kan også være med til at skabe en overdådig følelse. Det vigtige er at undgå at bruge for mange forskellige farver eller mønstre, da det hurtigt kan blive overvældende. Ved at holde dig til nogle få nøgleelementer i neutrale toner kan du skabe en luksuriøs stue, der både er elegant og indbydende.

9. Anvend levende lys

Stearinlys har længe været forbundet med luksus, og det er der en god grund til. Den varme glød fra stearinlyset får ethvert rum til at føles mere indbydende og intimt. Desuden findes stearinlys i en lang række forskellige dufte, farver og stilarter, så du kan nemt finde det perfekte lys, der passer til din smag. Uanset hvordan du vælger at bruge levende lys, er der ingen tvivl om, at de er med til at give dit hjem et strejf af luksus.

10. Camoufler dit TV

Der er intet som et TV eller et stereoanlæg, der kan ødelægge den luksuriøse stemning du forsøger at skabe. Heldigvis er der mange stilfulde måder, hvorpå du kan camouflere dit elektroniske udstyr. En mulighed er at bygge et skræddersyet skab der huser tv’et. På denne måde kan du nemt lukke dørene, når du ikke bruger det, og resten af din stue kan se pæn og elegant ud.

En anden mulighed er at hænge et kunstværk eller en gobelin foran fjernsynet. Det vil tilføje et strejf af elegance og være med til at skjule, at du overhovedet har et fjernsyn i stuen. Uanset hvilken tilgang du vælger, kan camouflage af dit tv være en enkel og effektiv måde at give din stue et mere eksklusivt præg på.