Guide: det skal du være opmærksom på, når du lejer et sommerhus i udlandet

12. september 2022

Hvis du ønsker at have dit eget private sted, når du er på ferie i udlandet, kan du med fordel udleje et sommerhus. Her kan du nyde din ferie uden forstyrrelser fra eksempelivs hotelgæster og hotelpersonale.

Selvom disse fordele er yderst tiltalende, er der ting, du skal være opmærksom på, når du lejer et sommerhus i udlandet. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide med en liste over alt det, du skal være opmærksom på, når du lejer et sommerhus i udlandet.

Falsk udlejer

Der findes desværre mennesker, der lever af at snyde andre mennesker. Det vil måske overraske dig, at disse mennesker især findes i udlejningsbranchen. Inden du skriver under på udlejningskontrakten, er det vigtigt, at du undersøger udlejeren af sommerhuset grundigt. Lejer du et privat sommerhus i udlandet, er der større risiko for, at udlejeren enten er falsk eller ikke har rent mel i posen. I taler ikke samme sprog, og du har derfor mindre chance for at opdage snyd. Ønsker du fuldstændigt at undgå dette, kan du vælge at leje et sommerhus gennem et udlejningsfirma. Dette kan koste en smule mere, men giver dog en større sikkerhed ved eksempelvis skader i boligen.

Uklar kontrakt

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du undersøger din udlejer grundigt, før du skriver kontrakt med en privat sommerhusudlejer i udlandet. Her er det ligeledes vigtigt, at du undersøger kontrakten grundigt. Ser kontrakten uklar eller forvirrende ud, skal du stille opfølgende spørgsmål. Gør du ikke dette, kan du ende med eksempelvis at blive opkrævet en dyrere pris end først antaget. Sørg altid for at læse kontrakten igennem før udlejning! Ser noget forkert ud, skal du finde en ny udlejningsbolig. 

Falsk reklamering

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du altid være opmærksom på falsk reklamering. Dette gælder uanset om du lejer et sommerhus gennem en privat udlejer eller et udlejningsfirma. Virker tilbuddet en smule for godt til at være sandt, er det højest sandsynligt fordi, det er! Skal du vurdere, hvorvidt der er tale om falsk reklamering eller ej, kan du med fordel sammenligne billeder med tidligere anmeldelser af boligen. Disse anmeldelser vil ofte vise dig, hvor vidt boligen stemmer overens med billederne eller ej. Lad dig ikke snyde af fortryllende billeder og lave priser! Find dit sommerhus i udlandet på www.sommerhusudlejning.dk