Sådan kan du finde en god elektriker til din bolig

5. juli 2022

Hvis du ejer et hus, kommer du unægtelig også til at stå med en el-opgave på et tidspunkt. Det kan rangere fra de lettere opgaver, såsom at udskifte en pære, til de mere vanskelige af slagsen. Hvis din el-opgave er kompliceret, er der derfor god grund til at hyre en autoriseret elektriker.

Elektrikeren er netop uddannet til at håndtere el, og derfor kan han eller hun udføre opgaverne korrekt og effektivt. Faktisk er der også en lang række opgaver, som du ikke selv må udføre som civilperson. Her skal du altså hyre en elektriker i stedet.

Kontakt en elektriker, hvis du skal have hjælp til disse opgaver

Hvis du står over for en el-opgave, som du ikke er sikker på, om du kan løse, bør du altid kontakte en elektriker. Det kan nemlig være livsfarligt, hvis du gør noget forkert. Derfor er der også en række opgaver, du som civilperson ikke må udføre. Det drejer sig blandt andet op:

  • Opsætning af halogenlamper, der ikke er købt samlet
  • Installering af stikkontakter udenfor
  • Installering af afbrydere udenfor
  • Udskiftning af udendørs stikkontakter
  • Udskiftning af udendørs afbrydere
  • Trækning af kabler til el
  • Montering af nye stikkontakter
  • Ændringer af nuværende installationer, der er på mere end 250V
  • Alle opgaver der skal foretages i enten måler- eller gruppetavler

Hvis du skal have udført el-opgaver i et vådrum

Som du nok allerede ved, er el og vand ikke nogen god kombination. Det skyldes, at vand er strømledende. Derfor har du alligevel nok brug for el i rum, hvor der er vand. Eksempelvis på dit badeværelse. Et badeværelse og andre rum, hvor der er meget fugt, bliver betragtet som et vådrum.

Når der skal installeres el i vådrum, gælder der særlige regler. Det er nødvendigt, at du sætter dig ind i disse reglementer, inden du går i gang. Eller også kan du kontakte en dygtig elektriker, der kan hjælpe dig i stedet.
Derudover skal alle kunder, store som små, behandles ordentligt. Det betyder også, at alle aftaler skal overholdes.

Stil krav til din elektriker

Når du gerne vil hyre en elektriker, kan du sagtens tillade dig at stille krav til vedkommende. Blandt andet bør du kun vælge en elektriker, der er uddannet og autoriseret. Kun på denne måde har elektrikeren den nødvendige viden og de nødvendige kompetencer.

Hvis du er på jagt efter en god elektriker til dit hus, kan du med ro i sindet vælge Fjordens El. Her finder du kun autoriserede elektrikere.