En billigere og mere bæredygtig vinter

25. oktober 2021

Der er nogle ting som man kan spare penge på om vinteren og andre som koster noget mere.

Sidstnævnte er blandt andet forbrug, herunder varme. Men der er andre områder, som omvendt kan gøre at man kan spare nogle flere penge, og samtidigt passe bedre på miljøet. Julen, er for eksempel en af de højtidligheder, som godt kan gøre lidt ondt på pengepungen, men der er gode råd at hente. Læs med her.

Julemåneden er lige om hjørnet

Der er ikke længe til at kalenderen igen skriver december, og det er lig med mange omkostninger. Julen skulle gerne være en hyggelig tid med familiesamvær. Men julen koster også. Hvis du gerne vil spare penge i denne tid, så kan du gøre følgende.

Julegaverne

Det kan være værd at overveje om du skulle købe second-hand julegaver. Selvom børnene måske ønsker sig en spillekonsol, eller noget andet elektronik for eksempel, så kan du prøve at se om du kan finde det brugt. Der kan være rigtigt mange penge at spare der, og mange gange er det en ganske fin stand som varerne er i.

Elregningen

Forbruget kan nemt stige i vejret, når de kolde måneder er aktuelle. Det er klart, da der er flere lys som bliver tændt og mere varme der skal igennem til boligen. Men lige præcis elektriciteten, bør man være opmærksom på i julemåneden.

Maden

Det kan godt betale sig at kigge efter tilbud hver uge, også til jul. For der kan altså være mange penge at spare. Køb også gerne kød og grønt fra lokale butikker, hvor de er friskt.

Investering af dine penge

Det kan muligvis give bonus at investere penge i aktier. For eksempel, kan man på en aktie app nemt komme i gang med at investere. Det kan være en langsommelig proces, og der er ingen garanti for at man får plus og aktier kan også ende negativt, men det kan muligvis være en god investering også. Man kunne eventuelt kigge på, hvilke virksomheder som også har fokus på bæredygtighed.

Varmeregning – de gode råd

Det er ikke til at undvære varmen om vinteren. Det kan de fleste nok blive enige om. Men, det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse også. Det kan derfor være relevant at vide lidt om, hvad man kan gøre for at spare på denne slags energi. Først og fremmest kommer det helt an på, hvilken slags varmekilde man har, samt hvilken bolig. Det er enormt vigtigt, at boligen er godt isoleret, ellers siver varmen nemt ud igen. Det endvidere vigtigt, at man holder en jævn varme hele vejen rundt i boligen. Det kan også være, at man skal overveje at skifte varmekilden ud til en mere energirigtig og bedre løsning.