Forlæng tagets levetid med algebehandling

9. juli 2021

Først når man bliver husejer, begynder det at spille en rolle hvordan taget fremstår. Det gælder både udseendet af taget, men vedligehold af et tag bliver pludselig også relevant, fordi de fleste husejere ved at udskiftning af tag kan koste mange penge. Derfor gælder det om at se på hvordan man kan forlænge tagets levetid.

Algebehandling til både nyt og gammelt tag

Har du et helt nyt tag til at starte med, så er du faktisk ret godt kørende, hvis du dog sørger for løbende at holde taget rent og fri for blade og lignende, der tit kan lande med vinden. Algebehandling er en sikker vinder i forhold til at skulle holde taget pænt og ved at algebehandle taget løbende, forlænges levetiden.

Levetiden forlænges, fordi du for det første får fjernet nedfaldne grene og blade fra taget samt tagrenderne løbende, men med algebehandlingen sikrer du også at komme helt i bund med det skidt som oftest kommer fra blade og andre ting i stedet for at du alene får fjernet det der kan samles op selv.

Er du ikke den heldige ejer af et helt nyt tag og er der allerede vokset noget mos og alger på dit tag, så er det heldigvis ikke for sent at starte op for algebehandlingen for at komme til bunds i skidtet. Det kræver dog en længere periode før du har den fulde effekt fra en algebehandling.

Kom til bunds med skidtet på taget én gang for alle

Den ekstra periode man må vente for at opnå den fulde effekt på en algebehandling kan lidt sammenlignes med når man gør brug af vinduespudserservice, hvor der bruges kalkfrit vand. Har du meget beskidte vinduer når du påbegynder denne service, vil det også tage en længere periode før du opnår den fulde synlige effekt her.

Der er forskel på hvilket tag du har dig, om du er plaget af meget eller lidt mos og alger. Det handler ikke om hvilket materiale dit tag er af, men mere hvilken hældning og hvilken retning dit tag vender. Har taget en lav hældning, vil det være lettere for snavs at blive liggende og alger vil opstå hurtigere, hvis det ikke bliver fjernet.

Brug miljøvenlig algebehandling når taget skal have nyt liv

Du kan også være plaget meget af alger på taget, hvis du bor meget skyggefuldt og eventuelt har store træer der både gør det mere beskidt pga. nedfaldne grene og blade men også skaber mere mørke når der kastes skygger det meste af dagen.

Er dit tag plaget af mos og alger behøver du heldigvis ikke at frygte at det er den store udskrivning fordi der skal algebehandles hver måned. Du kan godt nøjes med at få algebehandlet dit tag en gang hvert år, når først du er kommet godt i bund med snavset.

Selvom det ikke er ofte at der skal algebehandles, er det dog værd at se efter en virksomhed der har miljøet med i tankerne, for det er selvfølgelig ikke rent vand der bliver brugt til at skylle taget med. Prioriterer derfor en virksomhed som Jysk Tagteknik, der sørger for at skaffe sig af med resterne fra algebehandlingen på korrekt vis.