Få råd til gaverne på et lille budget

18. december 2020

Har du svært ved at få råd til gaver op til jul og fødselsdage? For mange danskere kommer udgifterne til gaver som et lille chok. Det kan nemlig være en stor del af dit månedlige budget, der udelukkende går til gaver, hvis der skal købes ind til hele familien. Derfor kan du her læse 4 gode tips til, hvordan du kan få råd til gaver.

Lav en særlig gavekonto

Det er måske det mest kedelige forslag, men det er måske også det mest fornuftige. Hvis gaverne er en stor økonomisk byrde op til jul eller bestemte fødselsdage, så spar op gennem hele året til gaverne. På den måde skal du ikke bruge af dit rådighedsbeløb, men får derimod fast sat penge af til gaver.

Lav gerne en separat bankkonto til opsparingen. Det holder styr på pengene og sikrer, at du også får renter af din lille opsparing. Det er tilfredsstillende, når det ikke er noget problem at få råd til gaver.

Find de gode tilbud online

Hvis økonomien er stram, så skal du gøre et godt køb, når det kommer til gaver. Online har du mulighed for at overskue store mængder af gavemuligheder og finde den allerbedste pris. Ofte har flere online butikker den samme vare, men til forskellige priser. Find og sammenlign gaver online og spar penge på budgettet.

Husk dog at være opmærksom på leveringsprisen. Den kommer ofte oveni gaveprisen, så shopper du online, skal den inkluderes i dine beregninger. Dog slipper du for tid og besvær med at komme ud og i de fysiske butikker, hvis du klikker spændende gaver hjem på internettet.

Hav interne aftaler

Hvor meget er det nu lige, du skal købe gave for? Hvis der ikke er en forud indgået aftale med dine venner og familie, kan det være svært at ramme plet. Særligt hvis budgettet er stramt, og du ikke vil virke nærig, kan det være kompliceret at få råd til gaver og samtidigt ikke vælte næste måneds budget.

Derfor kan det anbefales, at I internt i familien og vennegruppen aftaler en fast gavepris, hvor alle kan være med. Prisen på gaven er ofte ikke afgørende, men det gamle ordsprog ”Det er tanken, der tæller” er derimod vigtig at huske på. Din energi og omtanke vejer langt tungere på vægtskålen, end hvad din gave har kostet.

Husk genbrug er en mulighed

I dag er genbrug og bæredygtighed vildt moderne, og det kan også hjælpe dig med at få råd til gaver. Hvis du tjekker forskellige genbrugsbutikker ud, kan du være heldig at gøre et fantastisk fund. Genbrugsbutikkerne bugner med alt fra tøj til elektronik og køkkengrej, så der er meget at finde.

Leder du mere specifikt efter bestemte ting, så kan du med fordel søge på forskellige steder online, hvor folk sælger deres brugte ting. I dag er der rigtig mange online platforme, hvor du kan finde unikke og næsten ikke brugte ting, du kan give i gave.

Der er dog ingen byttemærker eller returnering, når det kommer til genbrugsvarer, så husk at vælge noget der passer til modtageren.