5 gode råd til dig, der overvejer at bygge nyt

15. december 2020

Hvis du overvejer at bygge ny bolig, er det vigtigt, at du forbereder dig godt – det er nemlig ikke for alle. Det kræver planlægning og tålmodighed, og der er en lang række overvejelser, du bør gøre dig i den forbindelse. Her får du en række gode råd, når du overvejer at bygge nyt.

Planlægger du at give dig i kast med nybyggeri i stedet for at købe en bolig af ældre dato, er der flere overvejelser, du bør gøre dig, før du træffer den endelige beslutning. Det kræver hårdt arbejde, is i maven og ikke mindst tålmodighed.

Herudover skal du være i stand til at vælge de rigtige samarbejdspartnere, hvilket er lettest, hvis du har erfaring med byggebranchen. Kender du en arkitekt, bygningskonstruktør, konstruktionsingeniør eller lignende, kan du få dem til at hjælpe.

I denne artikel følger fem gode råd, som du med fordel kan benytte dig af, når du skal bygge nyt. Det vil hjælpe dig med at danne overblik over byggesagen og vælge den helt rigtige grund og det helt rigtige hus, så du får succes med dit byggeprojekt.

1. Undersøg lokalplanerne nøje

Det er vigtigt, at du undersøger lokalplanerne nøje, før du forelsker dig i en byggegrund. Hvis du overvejer at opføre et hus i to etager eller med et særligt udseende, er det vigtigt, at det er tilladt i lokalplanen.

2. Vælg byggegrunden efter behov

I et nybyggerkvarter vil der ofte være mange børnefamilier og lignende, ligesom det er tæt på både børnehaver og indkøbsmuligheder. Vælger du i stedet en naturgrund, kræver det ofte mere arbejde, før jorden bliver klar til bebyggelse.

3. Vælg et anerkendt firma

Det er en god idé at vælge et anerkendt typehusfirma til at opføre jeres nye hus. De har mange års erfaring, ligesom økonomien er god og sund. Hvis virksomheden, der opfører huset, går konkurs midt i byggeprocessen, vil byggeprocessen blive kompliceret.

4. Vælg et nøglefærdigt hjem

Når du skal skrive under på en kontrakt, så skal det helst være angivet, at betalingen først sker på det tidspunkt, hvor hjemmet står klar – altså, når I får nøglerne, og huset dermed er overdraget til jer.

Hos nogle virksomheder betaler man i rater under byggeriet, men det kan være farligt, hvis ikke arbejdet udføres korrekt. Når du vælger et nøglefærdigt hjem, har du en garanti for, at byggeriet er godkendt, før virksomheden får betaling for arbejdet.

5. Brug en advokat og en byggesagkyndig

Dette punkt er særligt relevante for dig, der ikke har baggrund inden for byggebranchen. Her er det en god idé at hyre ekstern hjælp, som kan sikre sig, at det hus, I får opført, rent faktisk matcher det, der er angivet i kontrakten.

Ofte er der ingen problemer i byggeprocessen, men hvis der skulle opstå noget, der ikke stemmer overens med kontrakten, eller hvis der er byggesjusk involveret, så har I en ekstern rådgiver, som kan hjælpe jer med at føre jeres sag.