Syv uundværlige tips til at malerarbejdet

11. december 2020

Mange husejere har en grundlæggende viden om malingsklargøring. De ved, at det er vigtigt at bruge afdækning, malertape og omrøre malingen grundigt. Men vidste du, at en golfbold kan hjælpe med at opretholde kvaliteten af malingen, eller at lægge din malertape i mikrobølgeovnen kan gøre den mere håndterbart?

Med de fleste DIY maleprojekter kan det at kende, et par ekstra maleteknikker føre til et meget mere tilfredsstillende resultater. Opbevaring af maling korrekt og brug af de rigtige værktøjer kan sikre, at du ikke får pletter og dækker overflader jævnt.

Disse syv DIY-maletips kan hjælpe dig med at forbedre kvaliteten af dit arbejde og spare tid og penge i processen, uanset om du forbereder dig på at sælge, ændre din indretning eller foretage rutinemæssig vedligeholdelse af hjemmet. Alternativt til selv at klare malerarbejdet kan du finde en privat maler nemt til en god pris på en side som Pinploy.dk.

1. Lad ikke din maling tørre ud

En halvtom dåse maling tørrer ud. Læg golfkugler i malingsdåsen for at fylde luftrummet, eller læg plastfolie under låget, tæt det godt og opbevar malingen på hovedet så ingen luft kommer ind.

2. Brug den rigtige primer

Hvis du maler en ny gipsvæg, skal du bruge en vandbaseret primer til at skjule ufuldkommenheder og give en jævn base at male på, inden du påfører farve. Hvis du maler paneler, vandbeskadigede eller røgmættede vægge, skal du vælge en oliebaseret primer.

3. Undgå overlapnings mærker

For at undgå striber forårsaget af at rulle over maling, der allerede er begyndt at tørre, skal du sørge for at holde en våd kant ved at male hele vægens højde og derefter bevæge dig lidt, så du kan overlappe det sidste strøg med det næste.

4. Omrør maling med en modificeret omrører

Før du rører maling, skal du bore huller i omrøreren for at hjælpe med at blande malingen mere grundigt. Hullerne hjælper malingen med at strømme gennem omrøreren, og ilter malingen som et piskeris og blander malingen jævnt.

5. Tilføj tekstur, hvis du vil

Hvis du vil have mere tekstur på din væg, skal du vælge en rulle med en længere lur overflade, der kan holde mere maling. Lur er stoffet, der dækker rullen, og en længere lur skaber mere tekstur på din væg på grund af den måde, deres fibre fordeler malingen på. Brug en kortere lurvalse – mellem ¼ ”og ½” lur – for den glatteste finish.

6. Vask ikke dine børster eller ruller

Hvis du bruger latexmaling, er der ingen grund til at rense dine børster eller ruller, hvis du ikke færdiggør dit projekt på en dag. Fordi kolde temperaturer forhindrer latexmaling i at tørre hurtigt, kan du simpelthen pakke dine ruller eller børster i plastikposer eller tinfolie og lægge dem i køleskabet. (Sørg for at lade dem varme op igen, inden du bruger dem.)

7. Håndter problematisk tape

Hvis du bruger ældre tape, kan det nogle gange være svært at trække rullen af uden at den river eller klæbe. Hvis din malertape fortsætter med at skrælle, skal du mikrobølge hele rullen i 10 sekunder.

Nogle gange er det bedst at overlade maleprojekter til fagfolk. Find ud af, om dit boligforbedringsprojekt skal gøres DIY eller udføres af en professionel maler.