Servicefradrag giver mere rengøring for pengene i 2021

10. december 2020

Der er håndværkerfradraget og så er der servicefradraget og som husejer kan du med fordel benytte dig af begge dele. Især i det kommende år vil der være rig mulighed for at få fradrag for mange opgaver der går ind under de 2 skattefradrag.

Servicefradraget stiger med 4x så meget som det var på sidste år, for at hjælpe de erhverv der er berørt af Corona godt videre og fortsat holde gang i den danske økonomi. I 2020 var servicefradraget på 6.200 kr. og i 2021 bliver servicefradraget på 25.000 kr.

Få fradrag for rengøringen hele året

Er du en af dem der benytter sig af privat rengøringshjælp, så kan du se frem til en langt større skattefradrag i 2021. Med de 25.000 kr. der er sat af til servicefradraget for hvert enkelt dansker, kan du nemlig få fradrag for din rengøringshjælp for hele året.

Eksempel: Hyrer du privat rengøringshjælp til 150 kr. i timen, 3 timer hver uge, vil din samlede udgift på et år være 23.400 kr. til rengøringshjælp svarende til ca. det servicefradrag der er i 2021.

Det er klart at hvis du får rengøring oftere end det eller har andre serviceydelser hvor du også benytter dig af fradraget, så kan du ikke forvente at få fradrag for det fulde beløb du bruger på privat rengøring. Men husk også at fradraget er pr. person, og som regel vil i være 2 voksne i husstanden og dermed få et fradrag på 50.000 kr. så der også er til vinduespudsning og havearbejde.

Hvad dækker servicefradraget?

Det er en fin overgang til hvad servicefradraget egentlig dækker over når det kommer til rengøring. Det dækker over almindelig rengøring i dit private hjem, og opgaver som:

  • Vask og aftørring af flader i boligen
  • Rengøring af toilet og bad
  • Støvsugning og gulvvask
  • Opvask, tøjvask og strygning
  • Rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m.
  • Indvendig og udvendig vinduespudsning

Det dækker ikke hvis du har en au pair boende i hjemmet som også gør rent. Til gengæld gælder fradraget også til andre ting, og udover diverse rengøringsopgaver, dækker servicefradraget også havearbejde og børnepasning. Det eneste du skal huske er at modtage en kvittering for det arbejde du får udført.

Den reelle pris på rengøring efter skattefradrag

Her til sidst kan jeg lige gøre det helt lavpraktisk og vise hvor meget billigere rengøringen egentlig bliver i 2021. For udover stigningen i Servicefradraget, stiger det der hedder skatteværdien af fradraget også. Skatteværdien for servicefradraget er i 2020 ca. 27%, mens det i 2021 vil blive på hele 35%.

Lad os tage det med i et lille eksempel. Betaler du din private rengøringshjælp 150 kr. i timen, vil den reelle timeløn alt være 97,50 kr. I eksemplet er der fratrukket en besparelse på 35% – altså skatteværdien i 2021.

Der er altså ikke mange grunde til ikke at benytte sig af servicefradraget i det kommende år, og hvilket bedre sted at begynde end at finde en privat rengøringshjælp. Husk det handler ikke kun om at du kan spare penge, men også om at hjælpe den danske økonomi. Det er en win-win, såfremt du har råd og behov for rengøringshjælp.