3 gode råd, der sikrer dig et succesfuldt boligsalg

8. december 2020

Når du sætter din bolig til salg, vil det ofte være for at få den solgt hurtigst muligt. Det har både konsekvenser for boligens attraktivitet og din privatøkonomi, hvis boligen ikke bliver solgt indenfor en overskuelig periode. Her får du 3 konkrete råd til, hvordan du får succes med dit boligsalg.

Når du køber en ny bolig, vil du ofte være interesseret i at få afsat den forrige så hurtigt som muligt. På den måde står du ikke med udgifter til to boliger på samme tid, og det har en positiv indflydelse på din privatøkonomi.

Det vigtigste er, at du sikrer dig, at boligen fremstå pæn og præsentabel og er sat til salg for den rigtige pris. Herunder følger en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal sælge din bolig.

1. Vælg en realistisk prissætning

Når du vælger at sætte din bolig til salg gennem en ejendomsmægler, vil du ofte følge den vurdering, som vedkommende er nået frem til på baggrund af besigtigelsen og indsigt i de dokumenter og papirer, der relaterer sig til boligen.

Hvis du vælger at sælge din bolig på egen hånd, er det dog mere sandsynligt, at du forsøger at sætte din bolig til salg for en pris, der er højere end markedsprisen. Det bør du dog være påpasselig med, da det kan have negative konsekvenser for dit boligsalg.

I langt de fleste tilfælde vil det ende med, at der ikke er nogle interesserede købere, fordi den er prissat for højt, hvorfor den bliver sænket i pris – og det er ikke noget, der ser godt ud i en boligannonce. Særligt ikke, hvis der er tale om et højt beløb.

2. Sæt boligen i stand, før du sælger den

Hvis du har boet i boligen i mange år, vil den bære præg af slitage og brugsspor. Derfor kan det være en god idé at sætte boligen i stand, før du sælger den. Der behøver ikke at være tale om dyre renoveringer, men blot en udbedring af synlige skader og brugsspor.

Det kan eksempelvis være, at du blot skal male væggene eller slibe gulvene. Der er mange virksomheder, som tilbyder begge ting til en god pris, fordi du samler det hele hos samme virksomhed – eksempelvis Nemovo, der både sliber gulve, maler og udfører tømrerarbejde.

Når boligen fremstår pæn og præsentabel uden alvorlige brugsspor, vil det være nemmere at sælge den til en interesseret køber. Det skyldes, at det ikke er alle, der kan bruge deres fantasi til at forestille sig hjemmet, som det vil tage sig ud i god stand, hvis der er tydelig slitage og brugsspor.

3. Sørg for, at boligen er ren og ryddelig

Dette punkt er en forlængelse af det forrige punkt, men det er mindst lige så vigtigt. Du bør altid sikre dig, at boligen er ren og ryddelig, før du viser den frem. Hvis der er rodet og fyldt med en masse personlige ejendele, vil det være vanskeligt for eventuelle købere at abstrahere fra dette.

Sørg derfor for, at hjemmet er rent og ryddeligt, så det fremstår så præsentabelt som muligt. Det gør sig gældende, når der skal tages billeder af hjemmet, men også når det skal vises frem. I bund og grund handler det om at sælge det gode hverdagsliv til dem den interesserede køber.

De udgifter, der er forbundet med istandsættelse og oprydning er en brøkdel af det prisnedslag, en eventuel køber vil kunne forlange, fordi boligen ikke fremstår som værende i god stand. Det skal derfor ses som en investering frem for en udgift.