Solceller: 3 gode grunde til at overveje solceller i hjemmet

20. november 2020

Der er god grund til at overveje at få monteret solceller i hjemmet. De kan bruges som den primære energikilde, eller de kan fungere som en sekundær. Se her, hvorfor du bør overveje at få monteret solceller på taget i hjemmet.

Hvis du vil spare penge på elregningen og samtidig gøre noget godt for miljøet, er det værd at overveje at få monteret solceller. Når du bevæger dig rundt i de danske villakvarterer, vil du kunne se, at flere og flere villaer har monteret solceller.

Det skyldes, at det er en stigende tendens, som flere tager til sig grundet de mange gode egenskaber – om sommeren kan dit elforbrug være helt eller delvist finansieret af solenergi, som er gratis, når først en elektriker har monteret det.

Herudover er der god grund til at investere i solenergi, hvis du vil gøre noget godt for miljøet. Du finder næppe en mere klimavenlig måde at forsyne boligen med elektricitet, og det er i dén grad noget, der er værd at tage med i regnskabet.

Er du stadig ikke helt overbevist om, at solceller er den rigtige løsning for din bolig? Så bør du læse med herunder, hvor der følger 3 konkrete grunde til, at du bør overveje at supplere din el-forsyning med solenergi.

1. Solceller giver gratis elektricitet

Selvom du skal betale penge for at få monteret solceller på taget, så er der penge at spare i det lange løb – også selvom solceller primært fungerer, når solen skinner, hvilket den bekendt gør sjældent i halvdelen af året på disse breddegrader.

Du kan dog få fradrag for dele af finansieringen, da her er tale om en energioptimerende og klimavenlig renovering af boligen. Herudover vil pengene på sigt tjene sig ind, når du har haft dem monteret i en årrække.

2. Solenergi belaster ikke klimaet

Når danske husejere får monteret solceller, er det primært, fordi de vil spare penge og gøre noget godt for miljøet – og det er lige præcis det, der er de primære fordele ved solceller. Du sparer penge, samtidig med at du gør noget godt for miljøet.

Det er sjældent, det hænger sammen. Hvis du vil spise økologisk, skal du betale mere for varerne, men her er der ingen ulemper. Du får gratis energi, samtidig med at du skåner miljøet. Det er en ren win-win for både dig, din pengepung og klimaet.

Samtidig kan du selv bestemme, om du vil have al dit strømforbrug via solceller, om det udelukkende skal være en supplerende energikilde, du bruger om sommeren. Det er ingen hemmelighed, at du ikke får ubegrænset strøm, en solceller vil fint kunne være den primære energikilde i løbet af sommerhalvåret, hvis du får monteret nok.

3. Solceller er nemme, og de holder i mange år

En solcelle fungerer bare. Der er ikke noget hokus pokus, og du skal ikke ikke bruge tid på at renovere dem, når først de er monteret. Hvis der sker noget, ringer du blot til elektrikeren, ligesom du ville gøre, når der er tale om en traditionel strømforsyning.

Dog er det værd at nævne, at det er en god idé at få renset solcellerne én gang om året, hvis du vil sikre dig, at de kommer til at holde i mange år. Skidt og snavs kan nemlig få dem til at levere mindre energi, hvorfor det er en god idé at få dem renset jævnligt.