Boligsalg – sådan kan du bedst sælge boligen på Amager

28. marts 2019

Det er snart påske og dermed skydes den officielle bolighandels sæson for alvor i gang. Hvis du har planer om at sælge boligen er denne artikel til dig.

Bolighandel kan både have sine op- og nedture. Det kan være frustrerende når en køber hopper fra i sidste øjeblik, og det kan være en fornøjelse endelig at få bid på krogen, når ejendomsmægleren fortæller, at en potentiel køber er fundet.

Der er en stor del du selv kan gøre for at øge chancerne for et godt boligsalg. Vi har samlet 5 ting der kan hjælpe dig med salget, hvor det med at opnå en god boligvurdering. læs med her og være klar til næste åbent hus arrangement.

1. Oprydning

Naturligvis er der ryddet op i huset inden de potentielle købere kommer forbi. Klargøring af boligen handler om, at sætte sig i køberens sted. Ser boligen ren ud, eller ser det rodet ud, selv når du har ryddet op.

Er indretningen i sig selv rodet? Hvordan ser børnenes værelser ud? Er der nogle ting der skal smides ud? Start eventuelt med at gå huset igennem rum for rum og overvej hvordan det ellers kan indrettes, så det ser rummeligt og rent ud.

Har du en kreativ måde du gemmer børnenes legetøj væk på eller holder stuen ren, så tøv ikke med at vise den frem.

2. Belysning

Når det kommer til vores hjem er vi glade for den naturlige sollys kan skinne igennem og lyse huset op. Har i store vinduer så sørg for, at de første og fremmest er rene, og derefter at de ikke er tildækkede af gardiner eller persienner.

Hvis værelserne trænger til en omgang maling og en kærlig hånd, så få det gjort. Hvide vægge og naturligt sollys fungerer godt sammen, og det kan endda give køberen oplevelsen af at værelset er rent og lyst tilstrækkeligt op.

3. Luft ud

Udluftning før køberne kommer kan ikke understreges nok. Hvis der er blevet røget inden for, eller brugt kraftige krydderi ved madlavning så luft ekstra meget ud. Det er ikke alle der er lige begejstrede for lugten af røg og stærkt krydret mad.

Køkkenalrummet er et område i boligen der fungerer som familiens samlingspunkt. Hvis jeres ejendom har sådan et område, så sørg for at det er rent, og luftet ud. Have gerne en kande kaffe klar og byd køberne på et, hvis i vælger at gøre nytte af selvsalg.

Hvis man kan se ud til haven fra køkkenalrummet kan det være en god idé at istandsætte haven, så køberne kan opleve hvordan det er at se ud til den pæne have, mens man nyder en kop kaffe.

4. Arbejde ud fra tilstandsrapporten

Er der sat flueben ved alle ovenstående punkter, så kan man gå i gang med at arbejde ud fra tilstandsrapporten. I tilstandsrapporten finder man alle de fejl og mangler der er ved huset. Dette kan anses som en liste over forbedringer.

Udvælg 1-2 punkter herfra der kan forbedres, renoveres eller istandsættes inden for kort tid. Dette kunne muligvis medføre til en højere pris. Tal med din ejendomsmægler Amager om, hvorvidt dine planlagte ændringer kunne have en indflydelse på prisen.

5. Hvor er der hjælp at hente til boligsalg?

Inden salget for alvor er i gang skal man have udført en boligvurdering, som en ejendomsmægler typisk står for. Herefter kan man vælge at gå med ejendomsmægleren igennem hele salget, eller selv stå for det, også kaldet et selvsalg.

Mægleren vil varetage dine interesser og sørge for, at du får det bedste ud af handlen. Da de typisk har flere års erfaring, og kan rådgive dig når du har brug for det, og give dig gode råd til, hvad du skal gøre for at øge sandsynligheden for et salg.